06 28 11 09 49 [email protected]

Susanne Duijvestein

Uitvaarten zijn bedoeld als een helend ritueel, niet als iets akeligs waar je gauw vandaan wilt. Susanne Duijvestein (1986) werkt als holistisch begrafenisondernemer. In haar praktijk en via haar platform www.bijafscheid.nl deelt ze wijsheid en inspiratie voor mensen om zich het afscheid toe te eigenen, zodat zij zich in hun kracht voelen en het afscheid hun liefde voor het leven weerspiegelt. In het voorjaar van 2021 kwam haar boek Uitvaart in Eigen Hand uit over bewust en creatief afscheid nemen, met of zonder uitvaartbegeleider. In dit boek gaat ze niet alleen in op de standaardiserende commercie in de uitvaartwereld, ook beschrijft ze methoden om zo milieubewust mogelijk afscheid te nemen: minder materialen, minder bloemen, ondiep begraven of zelfs composteren. Want onze liefde voor het leven gaat ook over wat we achterlaten op deze planeet.

Reviews

Ik was niet in staat om live mee te doen. Elke ochtend werd ik wakker om de dag te starten met een interview van De dood is springlevend. Een week met veel inzichten, eye-openers, visies waar ik over na mag denken. Wat een cadeau dat dit op mijn pad is gekomen. En de boodschap na alle interviews beluisterd te hebben is "Laat jezelf zien en horen".  Ik heb de boeken van Pim van Lommel en Susanne Duijvestein aangeschaft. Het werk van Marie-Claire ken ik, bewonder ik en ik deel haar visie in het leven. Het werk van de Stichting Ambulance Wens maak ik regelmatig mee vanuit het hospice waar ik werk. Ik weet sinds deze week dat ik vrijwel zeker een bijna dood ervaring heb gehad. Ik durf er nog steeds niet voor uit te komen, alleen in beperkte kring. Daar zit mijn les, deel en vertel je ervaring. Ik heb eveneens een ervaring gehad met een verschijning van licht en wind na het overlijden van mijn schoonvader. Ik heb hier over gesproken met Marie-Claire. Het is nu 24 jaar geleden en pas sinds kort durf ik er trots op te zijn dat ik dit heb mogen ervaren en ik begrijp eigenlijk nu pas wat er mee wordt bedoeld. Elke keer een stapje verder. Vanochtend vroeg ik mezelf ook af hoe ben ik nu in contact met jullie gekomen en realiseer ik me dat het simpelweg mij heeft gevonden.
- Een deelnemer - 

Ik vind het inspirerend om te horen en te lezen hoe jullie vanuit een eigen perspectief jullie bijdrage aan het veld van leven en dood gestalte geven.
- Krista -

Wil jij toegang tot de opnames?

De opnames zijn te beluisteren in een online leeromgeving. Voor €55,00 ex BTW geef jij jezelf toegang tot de interviews.

Er komt een online vervolg De vergeten kunst van bewust-zijn

 We starten in januari 2022. Meer informatie over het programma en de data, klik dan op onderstaande button.