06 28 11 09 49 [email protected]

Over ons

Winny Bos en Diana Stassen zijn de creatoren van ‘De dood is springlevend’.
Beiden gefascineerd door het onderwerp hebben ze elkaar gevonden en creëren met enthousiasme deze summit.

Diana Stassen

De laatste levensfase is prachtig omdat het puur is, alle maskers die we in het leven (onbewust) hebben opgebouwd, vallen af. Het gaat erom wie we in de kern écht zijn. Ik ben geboeid door het mysterie van de dood; soms zo pijnlijk en soms zo mooi.

Het is een soort van ontdekkingsreis; hoe kan ik het verschil maken in de laatste levensfase? Ik neem je graag mee op deze reis om samen te ontdekken en elkaar te inspireren. Er is namelijk zoveel méér wat we kunnen doen om te ondersteunen tijdens het stervensproces. We kunnen écht het verschil maken!

De wereld heeft een andere manier nodig om naar het leven en sterven te kijken. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen hierin voor te lichten; dat het ook anders kan. De dood is niet alleen eng en donker, maar gaat juist over liefde en verbinding. Door anders naar de dood te kijken, vermindert de angst voor sterven en ondersteunt bij rouw en verdriet.

Ik heb een achtergrond als palliatief wijkverpleegkundige, NLP-trainer, gezondheidswetenschapper en hypnotherapeut. Deze vakgebieden tezamen gebruik ik om rust en vertrouwen te brengen in het laatste stuk van het leven. Ik geloof dat er meer is na dit leven en dat vertrouwen ondersteunt voor een rustige overgang naar het volgende hoofdstuk.

Sinds 2016 ben ik eigenaresse van Ster in Zorg, ooit begonnen als zzp’er wijkverpleegkundige, inmiddels uitgegroeid tot een opleidingsinstituut voor stervensbegeleiding. In de podcast Stervensgoed vind je inspiratie over ondersteunen bij het stervensproces. Regelmatig is er een online masterclass over liefdevolle en praktische stervensbegeleiding waarin je gratis kunt deelnemen. Voel je welkom!

www.sterinzorg.nl

 

Winny Bos

De dood, het levenseinde, sterven voor ieder van ons past een ander woord en dat is goed. We zijn allemaal anders en dat is nou precies wat ons menszijn zo mooi maakt. Doordat we anders leren, leren we van elkaar en brengen we elkaar verder. Zo heb ik in mijn leven geleerd hoeveel schoonheid er door de dood zichtbaar wordt en hoe bijzonder de overgang is.

Het houdt in mijn overtuiging namelijk niet op. We laten een lichaam achter en onze ziel reist verder in dankbaarheid voor alle lessen geleerd en alle mensen ontmoet. Dat maakt dat er meer zicht mag komen op het niet medische deel van de dood. De oude kennis mag weer op tafel en in het nu worden gebracht. Het heeft ons zoveel te brengen en te vertellen.

Ondertussen hebben we van de dood een ver-van-je-bed-show gemaakt en hierdoor maken we dat ook van ons leven. Creëren we een bucketlist voor als we ooit tijd hebben. Het leven is alleen niet maakbaar. Wanneer het onze tijd is om te gaan, weet niemand. Je voorbereiden op dat einde vraagt aandacht voor de dood in je dagelijks leven. Wanneer je dat aangaat wordt het leven in iedere dag een wonderlijke verrassende reis.

Ik heb een achtergrond als uitvaartverzorger, veranderkundige, Reiki therapeut,   schrijfcoach en ben ervaringsdeskundige. In ieder contact neem ik mezelf mee. Reikt het leven en mijn achtergrond steeds opnieuw mij tools aan, omdat ik vertrouw dat het leven zich ontvouwt zoals het is bedoeld. Daarin neem ik mijn quote “Als je deelt wat er in je leeft, is er ruimte voor groei” mee.

In 2020 ontstond Doulawijzer met als de missie het levenseinde doodnormaal maken. Middels verschillende uitingsvormen geef ik de dood zichtbaarheid . Zo begeleid ik als levenseinde doula zij die het sterven in het vooruitzicht hebben. Creëer ik de podcast Doodnormaal waarin je persoonlijke verhalen over het levenseinde hoort en gesprekken met professionals die met de dood werken. Is er de community Wij zijn sterfelijk en het congrestival Nieuw bakje troost, die onlangs in het laatste weekend van oktober plaatsvond. Het aanbod wordt regelmatig uitgebreid en heb jij vragen, je bent altijd welkom.

www.doulawijzer.nl

 

 

Reviews

Een week met veel inzichten, eye-openers, visies waar ik over na mag denken. Wat een cadeau dat dit op mijn pad is gekomen. En de boodschap na alle interviews beluisterd te hebben is
"Laat jezelf zien en horen". 
- Anoniem- 

Inspirerend om te horen en te lezen hoe Winny en Diana vanuit hun perspectief bijdragen aan het veld van leven en dood.
- Krista -

Wil jij toegang tot de opnames?

De opnames zijn te beluisteren in een online leeromgeving. Voor €55,00 ex BTW geef jij jezelf toegang tot de interviews.

Er komt een online vervolg De vergeten kunst van bewust-zijn

 We starten in januari 2022. Meer informatie over het programma en de data, klik dan op onderstaande button.