06 28 11 09 49 [email protected]

Kees Veldboer jr.

Kees Veldboer jr van Stichting Ambulance Wens

Wereldwijd is het idee gekopieerd. Ondertussen zijn er in 15 landen een Stichting Ambulance Wens. De creator Kees Veldboer sr. overleed afgelopen zomer heel plotseling door een hartstilstand.

Voor Kees Veldboer jr. was de stichting al een deel van zijn leven. Kees hielp zijn vader bij de oprichting en achter de schermen was hij van partij bij onder andere het organiseren van evenementen. Het idee om het ooit over te nemen, was er dus al. Eind september maakte de stichting officieel bekend dat Kees Veldboer jr. het werk van zijn vader als nieuwe directeur voortzet.

Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de wensen van mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier kan worden vervoerd. 

Stichting Ambulance Wens Nederland verzorgt vervoer met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances en een extra comfortabele brancard. Ook gaat bij elke wens kundig medisch geschoold personeel mee.

Voor meer informatie over de Stichting kijk op www.ambulancewens.nl.

Reviews

Ik was niet in staat om live mee te doen. Elke ochtend werd ik wakker om de dag te starten met een interview van De dood is springlevend. Een week met veel inzichten, eye-openers, visies waar ik over na mag denken. Wat een cadeau dat dit op mijn pad is gekomen. En de boodschap na alle interviews beluisterd te hebben is "Laat jezelf zien en horen".  Ik heb de boeken van Pim van Lommel en Susanne Duijvestein aangeschaft. Het werk van Marie-Claire ken ik, bewonder ik en ik deel haar visie in het leven. Het werk van de Stichting Ambulance Wens maak ik regelmatig mee vanuit het hospice waar ik werk. Ik weet sinds deze week dat ik vrijwel zeker een bijna dood ervaring heb gehad. Ik durf er nog steeds niet voor uit te komen, alleen in beperkte kring. Daar zit mijn les, deel en vertel je ervaring. Ik heb eveneens een ervaring gehad met een verschijning van licht en wind na het overlijden van mijn schoonvader. Ik heb hier over gesproken met Marie-Claire. Het is nu 24 jaar geleden en pas sinds kort durf ik er trots op te zijn dat ik dit heb mogen ervaren en ik begrijp eigenlijk nu pas wat er mee wordt bedoeld. Elke keer een stapje verder. Vanochtend vroeg ik mezelf ook af hoe ben ik nu in contact met jullie gekomen en realiseer ik me dat het simpelweg mij heeft gevonden.
- Een deelnemer - 

Ik vind het inspirerend om te horen en te lezen hoe jullie vanuit een eigen perspectief jullie bijdrage aan het veld van leven en dood gestalte geven.
- Krista -

Wil jij toegang tot de opnames?

De opnames zijn te beluisteren in een online leeromgeving. Voor €55,00 ex BTW geef jij jezelf toegang tot de interviews.

Er komt een online vervolg De vergeten kunst van bewust-zijn

 We starten in januari 2022. Meer informatie over het programma en de data, klik dan op onderstaande button.